2010. december 20., hétfő

Megérkezett a Betlehemi láng...

Vasárnap este 18:47-kor érkezett hozzánk a Betlehemben csiholt láng. Az idén nem szokványosan történt az átvétel, ugyanis erre a perbenyíki vasútállomáson került sor.

A szlovák cserkészek minden éven vonatra szállnak, és utazzák az országot a legkeletibb állomásáig is, hogy minél több megállóban leadják a kocsiból a szeretet lángját. Pityu kis internetes körbejárás után egyeztetett velük, hogy Perbenyíkben számítsanak majd ránk.


Egy autót megtöltve indultunk útnak az állomás felé. Kisebb keresgélés után meg is találtuk a lángot két cserkésztestvérünk kíséretében. Bár lámpásunk nehezen gyulladt, és az állomásvezető a zöld jelzőfényes integetés után már füttyszóval is jelezte távolból a vonat indulásának kívánatát, mégis jutott rá idő, a masiniszta szerencsére várt még az ajtók zárásával.
Utunkat folytattuk városunkba, ott is a cserkészotthon meleg szobája felé. Nemsokára megérkeztek leleszi cserkésztestvéreink is, kikkel a lángátadást követően asztalt ültünk, és teát főzve beszélgettünk, miközben a szeretet lángja ragyogott az adventi koszorú négy gyertyáján.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése