2011. november 16., szerda

Libás tanyázás Nagytárkányban

Az idei őszi tanyázás némileg másképp kezdődött, mint az eddigiek. A Mécs folyosója helyett a buszmegálló volt a kiindulópont, ahol beszédes hangulatban jött össze a kis csapat, akik nekivágtak a cserkészhétvégének.
Volt, aki életében először járt Nagytárkányban, így minden új volt, amikor leszálltunk a buszról. Hamar birtokba vettük a szállásunk, amíg körbenézelődtünk, előkerültek a vacsorára csomagolt ételek is, és lassacskán arra is rájöttünk, hogy hogyan állítsuk be a fűtést. Bent kezdtük a bemelegítő játékokat, de a hideg éjszakában fejeztük be némi "távolba gyufafutással". Aztán egyszer csak megjelent a két producer, Márkó és Dzsordzsó és már benne is voltak a résztvevők a Lhúdász Matyi szereplőválogatásában.

Másnap aztán valóban előkerült Ludas Matyi, de még Szent Márton is, és egy jó hangulatú Liba Fesztiválon vezetett rohampályát cserkészalakulatunk, kiegészülve Annamária nevű helyi beépített emberünkkel. A szolgálat után gyorsan a Tisza holtága felé vettük az irányt, és a lenyugvó nap sugarainál elkezdtük megalapozni frizbi tudásunkat. A gyakorlás utáni mérkőzés meglepően jól sikerült, ki is melegedtünk eléggé ahhoz, hogy ne fázzunk, és meg is éheztünk, így visszatértünk a szálláshelyünkre. Úgy látszik ez a vadgulyások ősze, hiszen vacsorára, csakúgy mint Tardoskedden, ismét vadgulyás volt. A frizbinek hála elég szépen el is fogyott.

(további képekért kattints ide)

Este persze újra feltűnt a két producer, ismertették sikeres filmjüket, feltűnt még egy rejtélyes álarc is, de a nap végéhez ért.
Vasárnap kitartó küzdelemben elfogyasztottuk az összes fonott kalácsot, majd következett a harc a felmosóért, a szentmise, és végül a kellemes hazabuszozás. Abban viszont megegyeztünk, hogy Nagytárkányba még visszatérünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése