2014. március 8., szombat

Forradalmi túra-avagy a helmeci ifjak megmentik a szabadságharc 12 pontját

Sanyi, Zoli, Katica és egy-két telefon után Lacika is megérkezett a gyülekező helyre. Egy levél várt minket a Hősök terén ezzel a szöveggel: ”Ha meg akarod találni a 12 pontot, akkor kövesd az utasításokat. A játék kezdődik!”

 
Egy papírfecni volt a levél aljára ragasztva. Miután azt letéptük, találtunk egy újabb levelet, és hamar rájöttünk, hogy egy feladat vár ránk: „Ki az a magyar király aki behozta a kereszténységet az országba? Koronázása 1000”Rövid tanácskozás után már tudtuk is, hogy kiről van szó. Majd a Millenium térre mentünk ahol a három szobor közül  Szent István Király szobránál találtunk egy újabb üzenetet:”Íme az első távpont! É 21°57’, NY 48°25’” A Hősök terén, miután Lacika visszatért Lidlös vásárlásából, elővettünk egy térképet, és megkerestük rajta a feltüntetett koordinátákat. A géresi gémeskúthoz vezettek a nyomok.


Menetelés közben a cserkészcsapat múltjáról, és jelenéről csevegtünk. Mikor oda értünk a gémeskúthoz egy újabb üzenetet találtunk. A levél első felében állt 6 pont a 12-ből, és egy újabb koordináta: É 21°56’, NY 48°20,5’”míg Katica és Sanyi a térképpel küszködött,  addig Zoli és Laci minden lelkiismeret-furdalás nélkül vidáman eregette a sárkányt. Majd a megadott koordináták szerint a szentesi gtémeskúthoz mentünk, ahol mielőtt az üzenet kerestük volna meg, tüzet raktunk és elkészültünk a szalonna és „spekácski” sütéshez. Majd mikor már az elmaradhatatlan bunkeszkodáson is túlestünk, erőt vettünk  magunkon, és elindultunk megkeresni  a következő levelet. Nagy örömünkre megtaláltuk a 12 pont második felét is, majd megrettenve olvastuk Joker üzenetét: MÉG TALÁLKOZUNK!



A pillanatnyi elmezavar után hazafelé vettük az irányt. Az otthonban újabb üzenet várt: ”Sziasztok! Ha ezt a levelet olvassátok, bizonyára rátaláltatok  a 12 pontra, és ezzel megmentettétek a magyar nemzet büszkeségét! Kívánom, hogy életeteket kísérje siker, és koronázza boldogság! Köszönettel, Petőfi Sándor, 1948 márciusában”


Büszkék voltünk magunkra,mivel megtaláltuk mind a 12pontot!
 
Aki ki hagyta az bánhatja, mivel ismételten jót szórakoztunk!
Jó munkát!

Írta: Kelemen Katica


2 megjegyzés:

  1. Jó kis túra lehetett ez, sajnálom, hogy lemaradtam :( Az a játék igen jól hangzik és a cikk is jó lett! :) Petőfi nagyon meg lehet veletek elégedve, ha 100 évvel a halála után adta át nektek jókívánságait :P :D

    VálaszTörlés
  2. Ügyes túra lehetett és jó lett a cikk, grratula!

    VálaszTörlés