2013. március 4., hétfő

Rover portyán jártunk...


Útitársunk, csapatunk újonc tagja: Bogár
A tavasz épp beköszöntött és a napsütéses időt kihasználva vasárnap délután portyázni indultunk. Sokan nem csatlakoztak, csak a vezetők aktivizáltuk magunkat, így egy hosszabb utat jártunk be eddig ismeretlen területeket is érintve. Újoncként csatlakozott hozzánk a fiatal Bogus, aki első portyáját sikeresen vette (a végén ő volt legkevésbé elfáradva).

Saroktartó kötés
Kalandos napunk volt, az biztos. A legutóbbi túránk során felfedezett titkos tó felé vettük elsőként az irányt. A Kis-hegyen vágtunk át, ahol szép kis fakitermelés történt a közelmúltban. Ekkor bakancsom sarka letört, viszont Zolival jó kis kötéssel rögzítettük, mely jól szolgált a továbbiakban (a túlélődoboz ismét hasznosnak bizonyult). Az egyik rét szélén 4-5 őz átvágtatásához volt szerencsénk, Sanyi azonban lassan kapott a fényképezőgéphez, így kép erről nem készült.






A tóhoz érve egy újabb dolgot fedeztünk fel a fák között, egy romos házikót egy betonveremmel és egy kis kúttal. Kicsit félelmetes volt. A tó kissé meg volt áradva, a jég rajta elvékonyodott. A napsütötte sziklafal ismét vadregényes képet nyújtott.

Ilyen is van a kerteknél

Lövészállásunk a lesben
Időben jók voltunk még, így felfedező útra indultunk az Erős erdőt kettészelő országút másik oldalára. A szentesi szemétlerakó mellett rövidítettünk, sajnos út nem volt. A kerítés mellett ugyan nem szerettünk volna figyelmet felkelteni, de kisebb kutyák jelentek meg a kerítés túloldalán. Lebújtunk az árokba és az erdőbe húzódtunk be, a kutyák kijöttek és követtek minket, ám hamar átjutottunk az országúton, ahol egy lesben vettünk fel védelmi pozíciót.

A nap lemenőben volt már, kis pihenő után erős léptekben folytattuk utunkat. Átszeltük az erdőt, vadászpuskák lövedékeit találtuk egy les alatt. Szürkületkor, épp a tervezett 6 órára érkeztünk vissza városunkba. Egészségesen elfáradtunk. Az út során nem sokat voltunk csendben végig sztorizgattunk és ütős csapatakciókon gondolkoztunk, melyek remélhetőleg meg is valósulnak előbb-utóbb.

5 megjegyzés:

  1. Jóóó volt a portya. Szép idő volt, és sajnálom, hogy azokat a Gizella-gazellákat (akik nemmelesleg őzek) nem tudtam lefotózni.. Dehát ha egyszer begomboltam a kabátom, hogy ne essen ki...
    Bogárt szívesen látjuk az ütős csapatakciókon, melyeken a portyán gondolkoztunk :)

    VálaszTörlés
  2. Cserkészek, ha nem lennétek, azt se tudnám, hogy vadregényes táj mifelénk is van. :) Ha Bogus nem bánja, és tényleg olyan jó kutya, mint amilyennek látszik, akkor szívesen beállnék mellé az újonc őrsbe. :D Remélem, ezzel nem vagyok egyedül. ;)

    VálaszTörlés
  3. Örömmel látunk minden újoncot a csapatban :)

    VálaszTörlés
  4. Ahogy Ákos írta szivesen látunk minden újoncot a csapatban :))

    VálaszTörlés
  5. Bízom benne, ha hárman írjuk, meggyőzőbb. Ahogy Ákos és Zoli is írta, minden érdeklődőt és leendő nyakkendőst szívesen látunk a csapatban. Fiúk most kellenének, de lányok is bátran jöjjetek.

    VálaszTörlés