2013. május 28., kedd

Királyhelmeciek a VI. Országos Cserkésznapon

Szent István király szobránál
Az idén is, mint az elmúlt hat évben a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség megrendezte országos méretű cserkésznapját, melyen az SZMCS összes cserkésze részt  vehet. 2013-ban ünnepi oka is volt a cserkésznap megrendezésének: idén ünnepli a felvidéki magyar cserkészet a 100. évfordulóját.
Ezen a cserkésznapon is felbukkantak a helmeciek, név szerint: Orsika, Laura, Taki, Zoli, Csacsa, Évike, Lacika, Márk, Sanyi és Gergő.
A több, mint 10 órás út után megérkeztünk a komáromi buszmegállóba, ahol Gergő várt minket nagy örömmel és szeretettel.
Első programpontként a zászlófelvonás következett, majd a vacsora, és végül Domonkos Adri misszionárius szerzetesnek és indiai szerzetes-nővérének prezentációja zárta a pénteki kötött programokat. Ezt már csak az esti teaház követte, mely alatt sikerült beszélnünk az indiai származású szerzetesnővel, aki elmondta, hogy "a szlovákok, de főként a szlovákiában élő magyarok és magyar ajkú cserkészek nagyon segítőkészek a turistákkal szemben." 

Szombaton a rendezvény hivatalosan az ünnepi megnyitóval kezdődött, melyen beszédet mondott Kocur László, az SZCST elnöke, Komárom város alpolgármestere és Csémi Szilárd, az SZMCS ügyvezető elnöke. Az ünnepélyes megnyitót a városi számháború váltotta fel, majd ezt követően a résztvevők (akik nem csak cserkészek voltak), több, mint 26 program közül választhattak.


Színes és nagy volt a választék, csak így kapásból tudnék ötöt felsorolni, kedzve a laser tagtől, a geocachingen át a falmászásig, melyeken természetesen mi is kiszórakoztuk magunkat. Leginkább talán a kissé szokatlan kötélhúzáson cserkészeink részvételével.

Szombaton este 5 órától a Cserkésznap résztvevői megtekintették a cserkészkiállítást, amelyet a felvidéki magyar cserkészet 100. évfordulójára készítettek, majd egy ökumenikus istentiszteleten vettek részt.
A szombati programok, és maga a Cserkésznap egyaránt a a vasárnap hajnalig tartó bulizással ért véget a Selye János Gimnáziumban.

a többi képet erre keresd

A Cserkésznap résztvevőinek száma meghaladta a 300 főt, és azon ellátogatók száma, akik jól érezték magukat ezen a Cserkésznapon, megszámlálhatatlan.

Köszönet a szervező csapatnak, és minden segítőnek, akik hozzájárultak ezen a Cserkésznap színvonalának emeléséhez.

11 megjegyzés:

  1. Alig van kép emberek... Voltak program jegyek?, mi volt a legjobb program?

    VálaszTörlés
  2. Ne hallgassatok rá, szerintem éppen elég kép készült. A kép csak az emléket örökíti, de ha nem tudsz élményeket szerezni, mert állandóan fényképezned kell, akkor nem éri meg az egész. Szerintem inkább legyen kevesebb kép és sok emlék, mint sok kép és a kameralencse lenyomata a szemeden... :D

    VálaszTörlés
  3. Azért a lézercsatáról van egy pár cool kép!

    VálaszTörlés
  4. Hát azért vannak képek rendesen... Flórának igaza van. Szerintem nagyon nehéz kiválasztani a legjobbat. Nekem a laser és a kvízsarok jött be legjobban. Zumba csak az oktató miatt érdekelt ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sanyi, csak nem megdobbant a szíved a tanárnő láttán? :D

      Törlés
    2. Például a Zumba tanárnőről sincs kép .)

      Törlés
    3. Van róla is kép... Ákos, nem lehet, hogy te más csapat képeit nézted? :)

      Törlés
    4. Bocsánat, javítanom kell magamat. A zumba tanárnőről máshol láttam képet, akinek hiányzik, az itt megtekintheti a képek között: http://ujszo.com/online/regio/2012/04/29/cserkeszektol-visszhangoztak-a-bastya-falai ;) Biztos ráismertek majd. :D

      Törlés
    5. Szabó Csilla képei közt meg lehet találni a híres tanárnőt: https://plus.google.com/photos/105361768682214031436/albums/5882574758992848577?banner=pwa

      Törlés
  5. Mint elv, egyet értek Flórával. Igaza van. De akkor is kevés a kép.. :)

    VálaszTörlés
  6. Na, majd legközelebb jobbak leszünk ;-)

    VálaszTörlés