2014. május 25., vasárnap

Cserkészek Csodaországban

A vetítőfal felavatása
Az idei év első filmhétvégéjén egy hosszú délután erejéig a királyhelmeci cserkészotthon Csodaországgá változott. Az alacsony létszám ellenére a délután csudajó hangulatban telt. Aki lemaradt az eseményről, az a továbbiakat csak saját felelősségére olvassa! Felléphet ugyanis csodálkozás, elgondolkodás, nevetés, irigység és rossz közérzet, hogy kimaradt a buliból. Ha a felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalod, fordulj cserkészvezetődhöz és vegyél részt a következő akción!

A filmdélután egy kis labdajátékkal indult, amely során felfrissítettük tudásunkat a Csodaországba pottyant Alice történetének szereplőit illetően. Majd a Bolond Kalapos, a Fehér Királynő és a Nyalka Nyúlnak nem beöltözött Laci beültek a cserkészmoziba, és megtekintették az Alice Csodaországban című filmet. A sztorit már ismertük, de a filmet még nem mindenki látta, így még nagyobb élmény volt nézni. Ezután nekiláttunk a kártyavár építésének, ám a Vörös Királynő katonái nem akartak engedelmeskedni még Laci nagy kártyavárépítő mesternek sem. Így piroskázni kezdtünk, ami egyre jobban elfajult, miután ászokra és Bolond Kalapos jokerekre játszottunk. Az én kalapos barátaim még akkor sem csaltak meg, mikor Laci kicserélte a paklimat a sajátjával, gondolván, hogy nekem mindig a nyerő pakli jut. Majdnem bejött a furfangja, de végül mégis ő maradt alul. A dolognak a kalapomhoz lehetett köze, úgy érzem…

A jó hangulat további dokumentációját itt találod

A teasüteménnyel és az időközben befutó, Ákosnak öltözött Ákos jóvoltából érkező kaláccsal fogyasztottuk el az ötórai teánkat. Megemlékeztünk csapatunk 21. születésnapjáról is. Ittunk az egészségére, természetesen angolosan: teát.

Ezután a Vesszen a Nagyfejű Nő! elnevezésű játék következett, amit egyes kultúrákban dartsként ismernek. Mivel Csodaországban bármi megtörténhet, legnagyobb meglepetésünkre Laci cseles nullázásai és Évike, azaz a Fehér Királynő bravúros dobásai ellenére megnyertük Lacival a játékot, ezzel padlóra küldve a szerencsés Éva és az öreg dartsos róka Ákos párosát. 

Vesszen a Nagyfejű Nő!

Dióhéjban a filmdélután nagyon jól telt, volt jelmez, film, patti, izgalmas játékok, tea, beszélgetés és nagyszerű hangulat. Aki lemaradt, sajnálhatja. Ismétlés nem lesz, de folytatás igen! Legközelebb gyere el te is.  


U.i.: A tavaszi növényismereti túráról, az elszánt roverek éjszakájáról a szabad ég alatt és a nagyszombati díszőrségről képeket itt találsz. 

2 megjegyzés: