2014. június 16., hétfő

Ezt a napot muszáj elmesélni…

Lepke úr, az új lakó
A ma délután olyan eseménydús volt, hogy egyszerűen muszáj elmesélni, mi minden történt. Először is a bábos kiscsapattal szerettünk volna bejutni a cserkészotthonba, ami majdnem lehetetlennek bizonyult a kapun lógó új lakat miatt, amihez persze még nem volt kulcsunk. Viszont a mi legkedvesebb tornász szomszédjaink már javában eregették az adrenalinnövelő, mély basszusokkal tűzdelt muzsikát, így bekiáltottunk nekik… semmi reakció. Erre a csapat legbátrabb Katicája a cipője kárára átmászta az utunkba álló, de minket meg nem állító kerítést, és megtudta a legkedvesebb tornász barátainktól, hogy nekik sincs ám kulcsuk, ők a szerencse fiai és nyitva találták az oldalsó kaput. Így hát felkerekedtünk, és legerősebb Sanyi ügyességének köszönhetően bejutottunk az otthonba, valamint az oldalsó kapun át kijuttattunk egy bennragadt nénit is. 

Míg mi keményen gyakoroltunk az otthonban, addig a mi legdrágább tornász barátaink véget vetettek a zenének, és szép libasorban, malaccsülköket megszégyenítő vastagságú karjaik lengetésével hazavonultak. Munkánk befejeztével mi is vonultunk volna, ám ezek a huncut tornászok meglepetést készítettek nekünk: izmos kezeikkel összenyomták a kapun a lakatot. Még jó, hogy előtte megbeszéltük, hogy nekünk sincs kulcsunk… Ejnye-bejnye, ti csalafinta tornászok, hát legközelebb tessék emlékezetre is gyúrni!

No, de a Jóisten vigyáz ránk, ezért utunkba küldött 3, azaz 3 darab eleven kis kisebbségi (többségi) gyermeket, akik csak bemásztak valahol... Tudniillik, jöttek az udvarra fogizni. Kedvesen meg is mutatták, melyik részen másztak be, elmagyarázták, hogy ide meg ide tessék tenni a lábát, és akkor simán ki tetszik tudni menni, de ami az ő kis lábaiknak tökéletes hely, az nekünk, nagyobbaknak már nem tuti. Ha nem is jött be a tippjük, legalább megtudták, mi fán teremnek a cserkészek és mit csinálnak ők.

Végül aztán Katica és Sanyi átmászták a kerítést, és nekivágtak, hogy keressenek egy kedves tornászt, akinek valamelyik kapuhoz van kulcsa. Telefonon kaptuk Annuskával az értesítést, hogy a kedves tornász, aki segíthetne rajtunk, odahaza pihen, esetleg megfürdik még, megszárad, kiillatosítja magát, autóba ül és eljön. Ám mindezen procedúra legalább 1 órát vesz igénybe, s mivel a tornász legfőbb erénye, hogy modellalkatú cicababákkal versengő módon piperézkedik, Annuskával inkább rávettük magunkat, hogy mi is átmásszuk a kerítést. Jelentem, sikerrel jártunk. Óvatosan, mint egy 70 éves öreg néni, átemelkedtem a kapun, majd én kívülről, Annuska pedig belülről szemlélve megállapítottuk, hogy Annuska kiférne a résen. S láss csodát, csapatunk legügyesebb Annuskája ki is fért! Így szabadultunk mi ki a ravasz tornászok és az agyafúrt konyhafőnök néni (akinek az új lakatot köszönhetjük) csapdájából.   

A meglepetések azonban nem értek véget, mert a mi jó öreg Betulánk befogadott egy gyönyörű lakót, aki bátran pózolt a gép előtt… de jó, hogy épp kéznél volt a fényképező! J Ha arra jártok, megéri Betulára egy üveg vizet önteni, nem csak azért, mert szomjazik nagyon, hanem mert ilyen kellemes meglepetések is érhetnek.

A nap tanulsága tehát: LÉGY RÉSEN!

…Mert sosem tudhatod, mikor látsz meg valami szépet, vagy lesz szükséged szemfülességre egy megfelelő méretű rés felfedezéséhez. Ja, és cserkészek… többet kéne mozognunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése