2014. június 23., hétfő

A cserkészkirályfi apró közönsége

Történt az Úrnak 2014. esztendejében, június havában, hogy a királyhelmeci cserkészek bábot húztak a kezükre és meglátogatták a város óvodásait. Öt leleményes cserkész szabadidejét és kézügyességét nem sajnálva készült a meglepetéssel. Előszedtük varró, festő és ragasztó tudományunkat, előcsalogattuk színészi tehetségünket, hogy az előadás minél jobbra sikerüljön, s hogy a paravánon innen és túl is szép élményt szerezzük.

A cserkészkirályfi történetét meséltük el, akit kíváncsisága vezetett el a földkerekség legszebb leányához. Útja során sok kalandba és kihívásba botlott, ám a gyerekek nem hagyták cserben, hiszen segítettek neki megkeresni a maci szemüvegét és megfejteni a háromfejű sárkány találós kérdéseit.

A nagyérdemű közönség
A Kossuth és a Fábry utcai óvodában is csillogó szemek apró hada várta az előadást. Volt sok kacagás, tátva maradt száj, taps, na meg persze játék. A bábelőadás után ugyanis körbe álltunk, cinegéset táncoltunk a királyfival, és megtanultunk egy "kínai" játékot is. Aki ügyes volt és mindig hallgat az óvó nénire, kapott finomságot, s mivel a megszabott feltételeknek mindenki megfelelt, minden kis markot cukorka ütött. Még az óvó néniknek is jutott. A premiert cserkészmódra ünnepeltük meg az otthonban: Kofolával és Lidl-ös keksszel (meg a Taki frissen szedett barackjával).

Hálával tartozunk az oviknak a szívélyes fogadtatásért, és persze a gyerekeknek a sok mosolyért, ami megédesítette a mi napunkat is. Köszönet Takinak, hogy vállalta a bábcsoport személyi sofőrjének és konferansziéjának szerepét. Sanyinak, hogy a cserkészkirályfi bőrébe bújt, a részvételért Zolinak, akinek szinte a kezére nőtt Medve bácsi, Katicának, akitől jobban aligha tudta volna valaki életre kelteni Hisztácintot, a hisztis jácintot, és Annuskának, aki a föld legszebb szőke ciklonával oly nagy örömet szerzett az egész királyságnak.
További képeket ezen a linken találsz.
Bízunk benne, hogy városunk fennállásának 800. évében lesz még részünk hasonló élményben. Ha rajtunk múlik, szeptemberben ismét találkozunk, s a bábparaván mögött az élet újra megelevenedik.


Támogatta a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma. Projekt bol financovaný z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

2 megjegyzés:

  1. Le a kalappal előttetek, kedves cserkészek! Remek gondolat, ami nemcsak egy ötlet maradt, hála Nektek. Nagyon jó látni a képeken azt a sok kiváncsi gyermek arcot. G.M.

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó kép alatti linken most már még több képet találsz! ;)

    VálaszTörlés