2014. augusztus 20., szerda

Mozgótábor két keréken

Elérkezett hát az elkerülhetetlen. Gondos tervezgetés, pályázatírás, felszerelés vásárlás, majd a bicikli karbantartó nap után eljött a nagy megmérettetés is: a cserkészcsapat első biciklis mozgótábora.




Hat bátor cserkész - mert bizony bátorság kell ahhoz, hogy négy napra két kerékre pattanj az összes felszereléseddel együtt - augusztus 16-án indult útnak, hogy körbetekerje Bodrogközt, felkeresve a legérdekesebb látnivalókat és a legszebb helyeket. Az eredmény nem maradt el, a látnivalók listáján kipipálhatjuk a csernyői vasút megszámlálhatatlan sínpárjait, a Latorca feletti lengőhidat, a vajányi hőerőművet majdnem testközelből, Imreg minorita kolostorát, a zempléni földvárat, Borsiban a Rákóczi kastélyt, Sárospatakon a várat, Karcsán az Árpád-kori templomot és a nagykövesdi várromot is.

a karbantartó napról itt találsz képeket

Közben olyan ínyencségekre is jutott időnk, mint a ladmóci "vörösvízű" forrás, a sátoraljaújhelyi néptáncfesztivál, vagy a fürdőzés a Smaragdvölgyben vagy épp a Karcsában. És persze ne felejtkezzünk el a karcsai "tószomszédokról" se, akik késő éjszakáig húzták a talpalávalót, hogy mi "jobban" tudjunk aludni.
Étrendünk erősen korlátozódott az instant levesekre és a különféle pástétomokra, de azért belefért a pizza és a gyros is, a hétfői reggeli pedig, hogy kellően felvértezzen a dombra feltekerésre, igazán kiadós ham and eggs volt. 
Isten segítségével kitartott a jó időnk, az egészségünk - az ülésformára deformálódott fenekeket nem számoljuk - és a biciklik is csak apróbb szerelnivalókra szorultak. Ami pedig a leghihetetlenebb, hogy defekt nélkül jártuk meg az utunkat.

a cangatáborról itt találsz képeket

Összefoglalva az első biciklis mozgótáborunk mérlege: 4 nap, 180 kilométer, 6 cserkész, 12 kerék, néhány zacskós leves, jó pár konzerv és sok-sok liter víz.

A biciklitúrát mozgásban alább tekintheted meg:
 




Támogatta a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma. Projekt bol financovaný z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a teljesítményhez, és külön elismerés a csapat vezetőségét erősítő tagoknak! GM

    VálaszTörlés