2014. augusztus 12., kedd

Cangatábor 2014


Kedves táborozni és biciklizni vágyó cserkészek! Csapatunk az idén biciklis mozgótábort szervez, bodrogközi látnivalókkal. Részleteket alább olvashatsz.

Gyülekező: 2014. augusztus 16. (szombat), 9:00 a cserkészotthonban
Indulás: 2014. augusztus 16., 10:00
Várható érkezés: 2014. augusztus 19. (kedd), 16:00

Útvonal: 
SZOMBAT: Királyhelmec – Dobra – Bély – Tiszacsernyő – Battyán – Latorca – Szirénfalva – Nagyszelmenc – Dobóruszka – Kaposkelecsény – Nagykapos – Csicser

VASÁRNAP: Csicser – Vaján – Nagyráska – Abara – Imreg – Zemplén – Ladmóc – Szőlőske – Borsi – Újhely – Sátoraljaújhely – Rudabányácska

HÉTFŐ: Rudabányácska – Sárospatak – Vajdácska – Karcsa

KEDD: Karcsa – Kiskövesd – Nagykövesd – Őrös – Nagygéres – Kisgéres – Királyhelmec

Látnivalók: 
Csernyőben az átrakodó állomás, lengőhíd a Latorcán, szárnyaskapu Nagyszelmencen, Dobó István sírja Dobóruszkán, vajáni hőerőmű, monostor Imregen, földvár Zemplénben, Rákóczi kastély Borsiban, Smaragdvölgy Pihenőpark Sátoraljaújhelyen, sárospataki vár, fürdés a Karcsában, kiskövesdi tájház, nagykövesdi vár, géresi pincék... és útközben bármi meglepetés!

Felszerelés: 
1 rövidnadrág, 1 hosszúnadrág, 2 rövid ujjú trikó, 1 meleg pulóver, 2 cipő vagy 1 zárt és 1 nyitott cipő (szandál), törölköző, fürdőruha, 3 napra elegendő váltás alsónemű és zokni, tisztálkodási szerek, naptej, szúnyogirtó spray, csajka, evőeszközök, bicska vagy kés, hálózsák, izolír, esőköpeny, túlélő doboz, 2 liter víz a nagy táskában + 1 vagy fél liter kéznél (amiből útközben ihatsz, és újratöltheted a nagy üvegből), fél kiló kenyér, pástétomok (papíros, nem konzervdobozos!), zöldségek, kekszek ízlés szerint, cserkésznyakkendő nyakkendőgyűrűvel.
Jó tanács a felszereléshez, hogy a ruhákat és váltás cipőt érdemes külön zacskóba csomagolni a táskában, hogy ha esne, akkor ne ázzanak át a cuccaink. A felsoroltakon kívül lehetőleg ne hozz magaddal mást (pl. zenelejátszót, sminkfelszerelést, könyvet), mert a plusz súlyt neked kell majd cipelned!
Pakolj a szokásosnál is megfontoltabban, mert minden felszerelést magunk viszünk!

Részvételi díj: 10 Eur (ebből fedezzük az étkezéseket, valamint a szállásdíjat a kempingben)

További kérdés esetén érdeklődni lehet a csapat vezetőinél. Egyébként találkozunk szombaton 9:00 órakor a cserkészotthonban. :)

Ha nem tudsz eljönni a túrára, akkor találkozzunk a majdnem végállomáson, kedden 14:00-kor a géresi pincéknél egy közös ebédre. Találkozó 12:45-kor a cserkészotthon előtt a szabadidő központnál.

1 megjegyzés:

  1. Én nagyjából bepakoltam, mert csütörtökön Pestről már indulok haza. Jó hír, hogy nálam a csomagtartón a felső nagy táska rész üresen maradt, tehát abba 1-2 fő tud majd pakolni. Hasonlóan lesz egy másik nagy csomagtartó táskánk még az egyik biciklin, szerintem abba is tudunk majd elhelyezni közös cuccokat. Ezzel számolhattok. Reggel a gyülekező után pakolászni fogunk, hogy minél kényelmesebben tudjunk majd utazni.

    VálaszTörlés