2011. szeptember 21., szerda

2. helyet nyertünk Tardoskedden


Az iskola megkezdése után nem sokkal a helmeci cserkészek újra elindultak a szokásos hosszú útra, amelynek végén ott várja őket a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egyik legnagyobb rendezvénye az Országos Akadályverseny és Métabajnokság. Idén a helyszín a távoli Tardoskedd volt, ahol közel 350 cserkész jött össze, hogy összemérje erejét és tudását.
Morzefejtés 
Elit alakulatunk tagja volt Évike, Bence, Márk, Pisti, Sanyi és Tomi, és a vezetők: Ákos, Gergő és Taki. Így vágtunk neki a pénteki akadályversenynek. Taki és Gergő jóval a nap előtt kelt, hogy elfoglalják egész napi állomáshelyüket, míg a versenycsapat kicsivel utánuk indult neki az egész napos útnak. Bár a terep nem volt éppen a legizgalmasabb, azért cserkészeink feltalálták magukat. A kukoricaföldek és a nádasok meghozták az ihletet, aminek az eredménye nádcsata lett szösszel befedett ruhákkal, és persze Kukorica Jancsi, aki megtöltötte a többiek cuccát kukoricaszemekkel. Eközben pedig amúgy helmeciesen „letudtak” néhány állomást. Amúgy helmeciesen, dobogós 2. helyezést elérve az ország 22 válogatott versenycsapata közül az I. próbán. Ezúton is nagy gratuláció nekik!
Nádcsata
Az egész napos túra a tervezettnél kicsit hosszabbra sikerült, meg ismét közbejött némi úthosszabbítás, így épp a vacsoraidő végére érkezett vissza a helmeci alakulat. Taki pedig még később, amiben sajnos bele is betegedett. Nem sok idő jutott a pihenésre, másnap ugyanis a métapályán kellett helyt állni. Cserkészeink összeálltak kassai testvéreinkkel, így Kölök és Suhanc kategóriában is pályára léptek, és nem is maradtak szégyenben. Az idősebbek között a tisztes helytállásért küzdöttek, a kisebbek között viszont sikerrel győztek a 3. helyért mérkőzésen is. Este a szentmise után megérdemelten fogyasztottuk el a finom vadgulyást, majd csápoltunk egy tardoskeddi zenekar rockkoncertjén, ami utána még egy kevés néptáncra is jutott erőnk a beszélgetések mellett.
Vízre szállnak a helmeciek
Vasárnap kora reggel fáradtan indultunk haza, de azzal a tudattal, hogy ismét megmutattuk, hogy a királyhelmeci cserkészek az ország legjobbjai közé tartoznak.

(további képek elérhetők ide kattintva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése