2011. szeptember 28., szerda

BKF - Cserkészműhely 2011


Az ősz egyik elmaradhatatlan programja a királyhelmeci szüreti ünnepség, avagy hivatalos nevén a Bodrogközi Kulturális Fesztivál. A sokszínű fesztiváli kavalkádban mi, cserkészek is kihasználjuk a lehetőséget, hogy megmutassuk magunkat a nagy  közönség előtt.
Idén egy izgalmas eset közepébe csöppenhettek a római katolikus plébánia udvarára látogató fiatalok. Valaki ellopta a szüret legnagyobb szőlőjének szőlőszemeit. A bátor vállalkozóknak ezért fel kellett venniük a nyomozókalapot, és egy ügyességi pályán bizonyítani rátermettségüket, valamint megtalálni egyet az eltűnt szőlőszemekből és bizonyítékot találni a tolvaj kilétére. Rajzolás, parittyázás, ugrálókötelezés, frizbivel célba dobás, és meglett a szőlőszem, majd a darts nyilak eldobása után nem maradt más hátra, mint a fekete pisztoly megkeresése a romok között.

Délutánra összeállt a hatalmas szőlőfürt, a műhely bezárt és mind szétnéztük a fesztiválon, majd egy kis társasággal próbarepülésre vittük csapatunk legújabb tagját, a fekete-piros szélsárkányt.

(további képek elérhetők ide kattintva)

– támogatta a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma –
– projekt bol financovaný z dotácie Ministerstva Školstva Slovenskej Republiky –

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése