2011. szeptember 7., szerda

Ülő Bika, Hosszúpuska, Winnetou és a cserkészek

A tanyázás résztvevői ezúttal egy indián törzsbe csöppenhettek bele hirtelen, amikor is átvonultunk első esténk tábortűzéhez Winnetou vezetésével. Itt a törzsfőnök Ülő Bika és hűnek hitt társa Hosszúpuska vártak minket. Kis idő után a békepipa is előkerült, és a törzs legnagyobb megpróbáltatásai elevenültek fel a mohás mohikánok és az ipiapacsok őrseinek szereplésével.

Winnetou (balra), Ülő Bika és Hosszúpuska puskástól
Miután Pocahontas visszatért sátrába és Hosszúpuskának a túl sok pipázás miatt szintén el kellett távoznia, Ülő Bika közölte a rossz hírt: rossz álmok gyötrik a fehér emberekről, és hogy a lánya Pocahontas veszélybe kerül. Fel is hangzott az éj csendjében egy sikítás, de a lánynak csak nyomait találtuk. Későre járt, így a keresést másnapra halasztottuk.


Délelőtt a nyár utolsó métájára indultunk, és hát elég rendes küzdelemmel zártuk idei méta felkészülésünket. Meglátjuk mire lesz ez elég. A délután a keresés jegyében zajlott, és iszonyatos tempóban rohangáltunk egyik helyről a másikra, hogy fényt derítsünk a történtekre. 

Shaker-sámán
Hamar rátaláltunk Pocahontasra egy pincébe zárva, egy szellőző csatornán keresztül kihallgattuk, amint Hosszúpuska megpróbál belőle információt kiszedni. Hosszúpuska elment, de az ajtót lakatra zárta. Megnyugtattuk Pocahontast a szellőzőn át beszélve hozzá, ám sietnünk kellett. 
Hosszúpuska előtt nagy ereje miatt nem akartuk felfedni magunkat, ezért Ülő Bikához mentünk, aki a hegyen élő Shaker-sámánhoz tanácsolt minket. Ahogy ő mondta: "az amfiteáter mögött, ahol Rock koncerteket tartanak". Kevert nekünk jó kis altatót, amit ügyesen be is vittünk az áruló szervezetébe.
Elvettük a kulcsot, Ülő Bikára gyertyák közt meditálva találtunk természetesen ülő helyzetben. Kiszabadítottuk a törzsfőnök lányát, majd a törzsfőnök kiűzte a démont Hosszúpuskából, aki így a törzs tagja maradhatott.

Pocahontas

És bizony volt unga-bunga is, és az egyértelműen senki sem akar aludni még következményeként Indiános maffia Obi-Wan Kenobi mesterrel, SP-vel és efféle védőbeszéddel: "Én nem vagyok semmi." De volt adj király katonát, és még sok-sok játék.

Adj király katonát!
(további képekért kattints ide)
Persze nem felejtkeztünk meg a tanévkezdésről sem, kéréseket készítettünk, majd a szentmisén elhelyeztük őket az oltár elé.
Második esténk tábortűzén rengeteget szórakoztunk a játékok alatt, és a bibliai témájú jelenetek is jól sikerültek. Majd egy puding a végére a "pudingos szájúaknak", amit hosszas esti beszélgetés követett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése