2011. augusztus 25., csütörtök

Cserkész 24

"Egy cserkész meséje Gáspár Sándor tollából"


Jó cserkészekhez méltóan a lehető legtöbben összegyűltünk az idei Cserkész 24 akcióra. Hétfő délután 17:00-kor 8 cserkész gyűlt össze a plébánia udvarán. Hárman közülünk már 16:00-kor a biciklis fogat elkészítésén munkálkodtak, ám elkészülni csak 18:00-ra sikerült nekik. Így elindulni csak ez idő tájt tudtunk. Célunk 24 óra tömény cserkészet volt.

az idei fogat építése

Utunk elég döcögős volt, tele gödrökkel, tüskés bokrokkal és homokos úttal, ami biciklis fogatunk munkáját eléggé megnehezítette. De a mélypontokon a jól bevált Slavia cukorka kisegített. Utunk vége felé előre küldtük 3 társunkat, hogy megrakják a tüzet. Érkezésünk 20:00-ra esett, és mikor a táborhelyhez értünk, valóságos tűzfallal találkoztunk. Odaérve előkerült Márk narancs illatú szúnyogirtója, és körbement az egész társaságon. Ezt követően Ákos mindenkinek talált valami munkát. Volt,aki kikötötte a biciklihez erősített fadeszka csomóit, voltak akik a sátrat állították, és tovább nem is sorolnám, hisz ismeritek Ákost.

érkezésünk napnyugta után

A sátrat a tavalyi helyhez közel állítottuk fel, Denis és Zolika pedig körbeárkolták. Ezután zászlófelvonás következett, ahol Ákos elmondta a várható programokat. Vacsora közben Márk ráijesztett Ákosra, hogy az imádkozó sáska harap. Ákos még el is hitte… Aztán teli hassal nekivágtunk az éjjeli játéknak. Játék közben, az eget kémlelve felfedeztem a Kis-Göncöl
csillagképet. Ezután tábortűz következett, ahol többek között megtanultuk a „Fel,fel vitézek a csatára” szövegét, dallamát. A tábortűz végén 3 ember, Denis, Márk és Évike elfoglalták „alvó”helyüket a sátorban. A maradék 5 ember (Bence, Zolika, Ákos, Viktor, és én) hamuban sült krumplit evett. 2:30-kor pedig lefeküdtünk a csillagos ég alá aludni.
Másnap reggel 09:00-kor elmentünk a kiszáradt gémeskúthoz mosakodni (induláskor még nem tudtuk,hogy nuku víz). Szerencsére volt nálunk gumiízű víz, így Márk kapott egy gatyás „zuhanyt”.

rögtönzött konyhánk

A reggeli szokásosan: lekváros kalács minden mértékben. Majd elkezdtük főzni az ebédet.
Szerencsénkre megjött Taki, Flóra és Gábor, átvették a főzési munkálatokat, így mi elvonulhattunk játszani. 13:00 körül kész lett a Paprikás Krumpli by Taki. Befalatoztunk, majd kb. 20 perc alatt összepakoltunk. Ezután levontuk a zászlót, és elindultunk hazafelé, ami jóval könnyebb út volt. 16:30-ra visszaértünk a plébániára, és 4l kofolával zártuk az akciót.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése