2011. augusztus 18., csütörtök

Gandalf, Sarumán és a többiek...

Ilyen még nem volt ez idáig, de még biztosan lesz. Gandalf, Gimli, Boromir, Aragorn vagy éppen a gonosz erőket képviselő Sarumán társaságában töltöttünk el egy hétvégét, melyen úgy éreztük szinte mi is részesei vagyunk a kalandnak.

Kis csoportunk jelmezeket öltött, és ezúttal mi magunk alakítottuk a tanyázás kerettörténetét.

Idő közben Kassáról érkező beugró vendégünkről kiderült, hogy nem kicsi rajongó ő sem, és egy 12 kilós kovácsolt Sauron sisakot tudhat magáénak, sajnos ezt nem cipelte magával. Találtunk e helyett egy Mordor építészeti stílusú edénytartót, mely a hétvége hivatalos kabalája lett. A bemutatkozós fegyveres reggeli torna, a Sarumán - Boromir páros mérkőzése Gandalfékkal Activity-ben vagy a jól bevált várvédős játékunk, melyben ezúttal a Gyűrűk Ura szereplői voltak a védők és támadók. Mind-mind megfűszerezték a sok egy-helyben ülést igénylő filmhétvégét.

Sarumán és Gandalf csatája

Az első este még sikerült időben takarodót fújni, a második napon azonban a vacsoránkat tűz felett sütöttük, így kicsit később vágtunk bele a trilógia befejező részének. A technikai problémákból sem volt hiány egyébként a hétvége során: színhiba, hanghiba, CD-karcolás, filmhiány – ezek jutnak eszembe hirtelenjében. Időbe tellett, de minddel megbirkóztunk. A filmszünetek alatt pedig mi más szólhatott volna, mint jó kis Gyűrűk Ura muzsika. A végére már néhányan kezdték ezt megunni.

A film harmadik részénél egy idő után észrevettük, hogy a rendezői változat került hozzánk, így a legtapasztaltabb fanoknak is tudtunk újat mutatni. Én személy szerint nagyon örültem ennek. A hátránya az volt, hogy az amúgy sem rövid film így 4 óra 12 perc játékidőre nyúlt, és a kései kezdéssel ez az éjfél utáni 2 óra takarodót eredményezte volna, ha Sarumán nem tartogat még valamit a tarsolyában, vagy inkább a varázslóbotjában. Kint egy akkora tűzijátékot varázsolt az égre, hogy az tetszett a hobbitkáknak. Ez után már tényleg nyugovóra tértünk 2:30 magaslatában. Meglepetésre, másnap rendet raktunk, érkeztük a zászlót is levonni még a Szentmise előtt, bár a reggeli tornán volt akinek szeme többet volt csukva, mint nyitva.

további képek a galériában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése