2011. december 28., szerda

Karácsonyi lánghordás - idén már hóban



A tavalyi évvel ellentétben idén már fehér hóban sikerült elvinni a Betlehemi lángot azokhoz, akik kérték. Bár erre nem volt kilátás 4-5 nappal Szenteste előtt, de a kis Jézus mindent elkövetett az érdekében, hogy fehér hóban érkezzen, ezzel jelezve: „Békét hozott!”

karácsonyi asztal
Dec. 24-én – Szenteste – a cserkészotthon kapujában állva 10 cserkész várta Taki érkezését. Mikorra már megérkezett, a létszám 11 főre növekedett, és ezzel a 10 cserkésszel indultunk útnak. Szerencsére nem ennyien voltunk egész este. Útközben felcsatlakozott Katica, Izáék és Márk. Így már 14 cserkész hordta a Betlehemből érkezett lángot. Taki útközben bizonyos szórólapokat dobált a postaládákba (még olyanokba is, ahol senki nem lakott, mondván: „Majd egyszer itt is lesz karácsony”). Viszont ez nem tartott sokáig, mert el kellet „utaznia” Szentesbe. Így hát 13 cserkész folytatta útját, és örömet hordott a város lakóihoz. Egyszer csak Ákos ránéz az órájára, és ezt mondja: „Húha, már fél 11, és még 8 helyre kell mennünk!” Így hát a Kórház utca és a Hunyadi utca találkozásánál kettéosztotta a csapatot, és már úgy indultunk útnak (én egy kicsit még méltatlankodtam a csapat elosztásán, de Ákos annyira belehúzott –szinte már szaladt – hogy rájöttem, hogy nem tudok egyszerre beszélni és ’szaladni’, úgyhogy inkább nem beszéltem, hanem az útra koncentráltam). Végül úgy történt, hogy bár nem nagymamához, de legalább itthonra sikerült a lángot bebiztosítani. Még ma is ég…

a betlehemi csillag alatt
Ákos nagyon jól tette, hogy kettéosztotta a csapatot, mert így érkeztünk csapatkarácsonyozni is (bár nem tartott túl sokáig…) valamint Márk és Orsi is érkezett felölteni magára József és Mária ruháját. Sőt még az éjféli mise kezdete előtt sikerült elfoglalni a helyünket. Elkezdődött a szentmise és mindenki hangos szóval zengte: „Dicsőség, mennyben az Istennek, Békesség, földön az embernek”.


További Kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok mindenkinek!


Jó munkát!
Sanyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése