2013. április 14., vasárnap

Filmhétvége a világ végén

A Karib Tenger Kalózai



Harmadik alkalommal tartottunk filmhétvégét, mely ezúttal is emlékezetes marad hangulatáról. Amikor közösen hangoztattuk a kalózindulót, mikor poros laposüvegből töltöttük a teát, vagy mikor "Barbossa, gyújtson fényt lámpásainkba.." paranccsal petróleumlámpa fényével világítottuk meg fedélzetünket, a görög katolikus termet.

A terem díszítése újdonság volt a korábbi évekhez képest, még közelebb hozta a Karib tenger színterét és a keretmese szinte magától életre kelt. Az előző évi hiányos jelmezkészítést is korrigáltuk, a legénység között többek között feltűntek Barbossa, Jack és Davy Jones kapitányok, Elizabeth, Tia Dalma, Gibbs, de a csáklyázóvagány Alex is (utóbbi megnevezésében nem vagyok biztos). Nagyszerű jelmezek készültek. Kitűztük hát a kalózzászlót és nekivágtunk a kalandnak. A zászlófelvonáskor gyülekező kalózkalapos banda sorát az esti liturgiára érkezők közül sokan szemügyre vették. Jelmezek nélkül mi is részt vettünk a liturgián.

A Fekete Gyöngy fedélzetén
Szombaton reggel Jack Sparrow kapitány 30 dreppes és egyéb lábfárasztó gyakorlatai okoztak néhányunknak másnapi izomlázat, jöhetett a film II. része. Délután az elsőáldozók örömmel csatlakoztak a kalózokhoz néhány játék erejéig a hittan első felében. Később a vetítés szünetében pedig zárt körű kalózmaffiára került sor, valamint a kulcsra zárt kincsesláda körül is történtek zavaros eltulajdonítások. Hajónkon időközben elfogyott a víz, így gyümülcsös tállal és egy kis rummal (praliné formájában) oltottuk szomjunkat. Természetesen nem maradt el a fotózkodás sem, melyre köreinkbe hívtuk Mondok atyát is, és egy lámpást adtunk neki jelmez kiegészítőnek :).

Végezetül csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy miként a filmnek is van negyedik része, úgy történetünk sem ér itt véget. Ha rajtam múlik, találkozunk még, és újra hangozni fog a:
"Jó - hó, in - dulj..."

3 megjegyzés:

  1. Hátra sohase nézz.
    Fel-fel tolvaj csapat
    Itt a lét a tét!
    Jó cikk, jó képek, és a szokásos jó hangulat!

    Captain Jack Sparrow

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezek szerint a "Csak nektek helmeciek" Attila volt?

    VálaszTörlés
  3. Nemhiszem, mert a Csak nektek helmeciek már hamarabb is írt, mint azt Ati tudta volna. Úgyhogy kétlem.

    VálaszTörlés