2013. április 24., szerda

20 éves a cserkészcsapatunk



A királyhelmeci cserkészcsapat idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. 1993. május 16-án tettek fogadalmat az első királyhelmeci cserkészek, a cserkészcsapat pedig azóta is folyamatosan működik a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség legkeletibb cserkészcsapataként.


Az elmúlt évekről, a számtalan élményről és kalandról 2013. május 17-én és 18-án emlékezünk meg ünnepélyes keretek között, melyre Téged is sok szeretettel hívunk és várunk.


Május 17-én
a Múzeumok éjszakáján megnyílik Bodrogköz első cserkészkiállítása, mely bemutatja a felvidéki és a királyhelmeci cserkészet történetét, az udvaron pedig egy interaktív cserkésztábort „próbálhatnak ki” az érdeklődők.

Május 18-án, 16:00-tól
ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a cserkészcsapat évfordulós ünnepsége a Múzeum épületében, majd áhítat következik. Ez után megtekinthető lesz a cserkészkiállítás anyaga, majd ünnepélyes faültetéssel folytatódik a program. A második részben átvonulunk a görög katolikus templom udvarára, ahol cserkésztábortüzet tartunk.


A programok helyszíne a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Múzeum (Majláth u. 18.) és az annak szomszédságában található görög katolikus templom udvara.

Bármilyen kérdéssel keress a fent megadott elérhetőségeken!


LEGYEN AZ ÜNNEP KÖZÖS ÖRÖMÜNK!

Cserkészköszönéssel kíván Jó munkát!

Bodzás Gergely
csapatparancsnok



6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a 20. évforduló.Kívánok jó készülődést, jó munkát és remélhetőleg találkozunk a rendezvényen. GM

    VálaszTörlés
  2. Legyen a TORTA közös örömünk! :) Kelemen-lányok, valami finomat süssetek! :D
    És kedves cserkészcsapat, mit szeretnél a születésnapodra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sok-sok cserkészt és vendéget szeretne látni.

      Törlés
  3. Ki volt s Nevtelen,akos elott? Katica

    VálaszTörlés
  4. Hát...bár én nem voltam a csapatban elejétől, de valahogy mégis...Magaménak is érzem ezt a szép kerek jubiláló évszámot, ami ezesetben nem öregít, hanem dicsőit! ;-)

    VálaszTörlés