2013. április 23., kedd

"...Mindig a túra végére fáradok el!"

Nyolc (Bogussal kilenc), bátor és mindenre elszánt királyhelmeci fiatalok csapataként indultunk el első zöldövezetes, napsütéses túránkra. Úticélunk a már helmeciek által is jól ismert Gémes-kút volt.
Délután három órakor keltünk útra, és bő másfél óra alatt már a Gémeshez értünk. Ezalatt az idő alatt helmeci slágerré vált egy pudingreklám, mely ekképp kezdődik: "Paula egy boci, de amit tud az tuti!". Később ez már deformálódott "Bogus egy kutyus"-sá.


Mikor a gémeshez vezető elágazáshoz értünk, a Kelemen lányok megtették első nagy próbájukat: ketté osztódtak, egyikük az egyik csoporttal, másikuk a másik csoporttal tartott. Nagyjából az elágazás végén találkoztunk is, és a gémesig énekeltük a legutóbbi filmhétvége himnuszát: "Jó-hó, in-dulj, hátra soha se nézz".
Első játékként a már gyakorlottabbak íjaztak, az e téren gyengélkedők pedig igyekeztek elsajátítani az íjazás fortéjait. Amikor már Ákos és Zoli összeszerelték a sárkányt, kis csapatunk ismét kettéosztódott. A kitartóbbak még íjaztak egy darabig, a többség pedig már sárkányt eregetett.
Időközben előkerült a táskámból a Delissa keksz, melynek 55%-át Bogus fogyasztotta el. Pontosabban én inkább odaadtam neki, mintsem hogy ugráljon rám.


Öt-fél hat magaslatában megérkezett Taki, Bogi néni, Katika néni, Ingrid és Orsika. Takiék inkább csak bájologtak  társalogtak, míg Orsika igyekezett beilleszkedni, és hogy nagyobb sikert arasson, majdnem a sárkány alá vetette magát. Hat órakor végeztünk az unga-bungával is, amely igazságtalan elosztásban ugyan, de Ákos csapatának javát szolgálta.
Pontosak voltunk, hétre már megpillantottuk a Furcsa furcsa építményeit (egyszerűbben fogalmazva a blokkokat). És mint minden túra után, ez után is levontuk a tanulságot, mely Évike szerint a következő:

"Inkább maradj otthon aludni!!"

2 megjegyzés:

  1. Maradj otthon ALUDNI,TV-ét (COOL-on 16:40 TWILIGHT) nézni vagy TANULNI (ha van)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem jobban tettétek, hogy kimozdultatok, mint hogy TV előtt ültök... Szép volt az idő, ha nem lettem volna beteg, lehet veletek tartok. Még nem jártam a gémes kútnál......., majd talán legközelebb...:)
    GM

    VálaszTörlés